Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Intervju med Ane H. Sæter

Advokatfullmektig på avdelingen for industri, handel & finans, Bergen

Hva jobber du med i Kluge og hva er det beste med denne jobben?
"Som fullmektig jobber jeg bredt og får prøvd ut mye forskjellig. Jeg jobber likevel mest med arbeidsrettslige oppgaver, og det trives jeg svært godt med. Det beste med jobben som advokatfullmektig i Kluge er at jeg får jobbe i et høyt kompetent fagmiljø med mange interessante problemstillinger, og dermed muligheten til å utvikle meg. I tillegg er det en herlig gjeng på kontoret som jeg nå anser som mine venner like fullt som kolleger."

Hvorfor valgte du å starte karrieren din i Kluge?
"Kluge har et godt rennomme blant studenter, både på grunn av fokuset på faglig dyktighet og trivsel. Jeg anså meg privilegert som fikk muligheten til å jobbe med så mange flinke folk, og etter å ha hatt skriveplass på Bergenskontoret var det ingen tvil om at jeg kom til å trives. I tillegg har Kluge en uttalt filosofi om at de ansatte skal ha et fullkomment liv ved siden av jobben, noe som også er viktig for meg."

Hvordan er en typisk hverdag for deg i Kluge?
"Dagen starter med morgenkaffe og planlegging av dagens gjøremål. Oppgavene varierer såpass mye at det er vanskelig å anslå en typisk hverdag, men det er ikke sjeldent at det går med en del tid til skriving av brev og andre saksdokumenter, som senere oversendes for gjennomgang av den ansvarlige advokaten på saken."

Kan du fortelle om det sosiale miljøet på jobb?
"Jeg vil si at det sosiale miljøet er eksepsjonelt bra på kontoret. Det nødvendige stillingshierarkiet merkes ikke sosialt, og alle gis rom og oppfordres til å være seg selv. Vi finner på mye gøy sammen, både treningsrelatert og sosiale arrangementer. Kluge vektlegger at man for å trives i hverdagen må trives med sine kolleger, og det legges derfor til rette for å bli godt kjent."

Hvilke råd vil du gi til studenter som ønsker å jobbe som advokatfullmektig?
"Som student vil jeg råde til å bruke tid på å finne ut hva du kan tenke deg å jobbe med, og hvilket arbeidssted som passer best for deg. Som fersk advokatfullmektig vil jeg råde til å være åpen og ærlig, ta ansvar, og ikke minst – si JA!"