Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Halvor Haneborg Finne

Senioradvokat Oslo

+47 480 16 648 Last ned CV / Last ned vcard

Trygg rådgivning gjennom hele prosessen, særlig innenfor arbeidsrett og tvisteløsning

Aktuelle nyheter relatert til Halvor Haneborg Finne:

Webinar 3. april | Rettslige konsekvenser av koronautbruddet

Kluge inviterer til webinar fredag 3. april kl. 12:30. Webinaret vil gjennomføres av advokater med ekspertise innenfor kontraktsrett, entrepriserett, arbeidsrett og anskaffelsesrett, som vil gjennomgå de problemstillinger vi ser koronautbruddet kan reise for byggherrene, samt hvordan disse bør håndteres.

Permittering og oppsigelse, rett til lønn og dagpenger

Mange arbeidsgivere har hatt hendene fulle de siste dagene, med spørsmål rundt permitteringer, hjemmekontor, utenlandsreiser, omsorgsdager, mv. Mye er skrevet og sagt gjennom nyhetsbrev og sosiale medier. I dette innlegget er det tatt for seg et par spørsmål som det er skrevet mindre om. For det første redegjøres det for spørsmål om mulighet for annet arbeid i permitteringsperioden og retten til dagpenger. Videre påpekes noen viktige punkter vedrørende permitteringer og oppsigelse.

Hva er konsekvensene av at arrangementer avlyses og at mange avbestillinger hotellopphold og planlagte konferanser?

Kan hotell eller konferansesentre kreve betaling dersom kunden avbestiller hotellovernatting, konferanser, foredrag, selskaper osv.?

Varsling til besvær (?)

Våre arbeidsrettseksperter Halvor Finne og Anders Stenbrenden skriver månedlig om arbeidsrettslige temaer i ukeavisen Dagens Perspektiv. I seneste utgave har Finne skrevet om praktisk håndtering av varslingssaker. Erfaringsmessig er dette et felt mange arbeidsgivere synes er utfordrende.

Bransjer

Fagområder

Halvor bistår offentlige og private klienter innenfor fagområdet arbeidsrett, samt offentlig rett og generell kontraktsrett. Halvor har også erfaring fra domstolen og særlig kompetanse innenfor tvisteløsning/prosedyre, samt erfaring med strafferett/straffeprosess.