Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Kenneth Høgevold

Senioradvokat Oslo

+47 416 84 395 Last ned CV / Last ned vcard

Praktisk rådgivning innen energirett, kontraktsrett og M&A

Aktuelle nyheter relatert til Kenneth Høgevold:

Kluge har bistått FHI

Kluge har siden høsten 2020 bistått FHI med å utarbeide og fremforhandle avtalene om Norges innkjøp av Covid-19 vaksiner fra blant annet Pfizer og Moderna gjennom EUs innkjøpssamarbeid.

Nytt fra energiretten

I årets siste utgave av vårt nyhetsbrev innen energirett kommenterer vi noen av de seneste endringene i rammevilkår samt enkelte dagsaktuelle saker for aktører i kraftbransjen. Vi ønsker samtidig en riktig god jul og godt nytt år, og ser frem til nye spennende saker og diskusjoner i 2021!

Nytt i energiretten

I dette nyhetsbrevet går vi gjennom noen sentrale nyheter innen energiretten fra de siste månedene, med fokus på varslede eller vedtatte endringer i rammevilkår og aktuelle avgjørelser fra domstolene eller forvaltningen. Denne gangen er det i hovedsak snakk om regelverksutvikling som er relevant for nettselskaper, men vi knytter også noen kommentarer til andre saker av mer generell interesse for bransjen.

Lansering av Regjeringens grønne krisepakke

I dag lanserte Regjeringen den varslede «grønne krisepakken» som en del av en større tiltakspakke som skal bidra til å få Norge ut av koronakrisen. Den grønne pakken har som hensikt å bidra til nye grønne jobber og omstilling av norsk økonomi. Pakken bevilger 3,6 milliarder kroner som skal gå til tiltak for å støtte næringslivet og få ned klimautslippene. Du kan også lese om utvalgte nyheter innen energiretten fra den siste måneden.

Bransjer

Fagområder

Kenneth jobber hovedsakelig innenfor energisektoren med særlig fokus på kontraktsrett og M&A.

Kenneth startet i Kluge i januar 2013, og har deltatt i flere større lisenstransaksjoner. I 2016 hadde han en sentral rolle i en større vindkrafttransaksjon.

Han har også bistått med rådgivning til en rekke forskjellige selskaper innen sektoren, herunder oljeselskaper, fjernvarmeselskaper, nettselskaper og offshoreleverandører. Fokus har spesielt vært på kontraktsrådgivning, særlig innen gassalg og -transport, samt andre typer nedstrømsavtaler.