Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Kyrre Tangen Andersen

Partner Stavanger

+47 990 21 930 Last ned CV / Last ned vcard

Bredt arbeidsfelt med fokus på bistand innenfor immaterialrett, energi og tvist

Aktuelle nyheter relatert til Kyrre Tangen Andersen:

Kluge anerkjent i IP-rankingen IAM 1000

IAM 1000 er blant de viktigste rangeringene for patentbyråer, og rangerer årlig ledende IP firmaer globalt. Kyrre Tangen Andersen er partner og leder for IP-satsningen i Stavanger, og får svært god omtale i kåringen. Det er gledelig å konstatere at Kluges IP-satsning får omtale som bekrefter firmaets posisjon i Norge som et ledende miljø for immaterialrett.

The In-House Lawyer

Kluges IPR-team ved Kyrre Tangen Andersen, Mari Klungsøyr Kristiansen og Stian Hultin Oddbjørnsen har bidratt med en artikkel om opphavsrett i arbeids- og oppdragsforhold i Norge i vårutgaven av det internasjonale magasinet «The In-House Lawyer».

Kommentar til Skeie-dommen i Høyesterett (HR-2020-611-A)

Kyrre Tangen Andersen har skrevet en kommentar til «Skeie-dommen» (HR-2020-611-A) i Juridika Innsikt. Saken gjaldt spørsmålet om rekkevidden av morselskapsgarantien, som ofte gis ved tildeling av en utvinningstillatelse etter petroleumsloven. Saken gjaldt også rekkevidden av hjemmelen til å kreve morselskapsgaranti, petroleumsloven § 10-7.

Kluge med flere rangeringer i Advokatundersøkelsen

I dag ble den årlige Advokatundersøkelsen i regi av Finansavisen JUS lansert. Femten av våre advokater er rangert som ledende innen sine fagområder. Det er spesielt gledelig at flere av våre unge advokater trekkes frem helt på topp som Up & coming i kategoriene Immaterialrett og media, Teknologi og digitalisering, samt Varehandel.

Bransjer

Fagområder

Kyrre arbeider både i Kluges energiavdeling og i Kluges IKT/immaterialrettsavdeling. Han har også vært involvert i Kluges avdeling for prosedyre og offentlige anskaffelser, og har en bred praksis som involverer blant annet løpende bistand, prosjektgjennomføring tilknyttet utbygging av oljefelt og tvisteoppdrag.

Kyrre bistår hyppig innenfor immaterialrett, både i startfasen/gründerfasen, i kontraktsforhandlinger, ved salg og oppkjøp og i tilknytning til tvist. Bistanden dekker saker innenfor de fleste immateriellrettslige/IKT-rettslige områder, inkludert opphavsrett, designrett, kjennetegnsrett, patentrett og IKT-rett.  

Han arbeider også jevnlig med utforming og gjennomgang av kontrakter og kontraktsstrategier innenfor ulike rettsområder, både for offentlige og private klienter, og basert både på kontraktstandarder og andre avtalekonstruksjoner, inkludert utforming av nye avtaleverk. 

Kyrre har også bistått en rekke kraftforetak innenfor så vel juridiske utredninger som tvister. Kyrre holder jevnlig foredrag, blant annet om beskyttelse av immaterielle rettigheter, og holder også klientrettede kurs innenfor immaterialrett. I tillegg har Kyrre oppdrag som foreleser ved Universitetet i Stavanger.

Kyrre ble i 2020 omtalt i IAM 1000, som er blant de viktigste rangeringene for patentbyråer, og som årlig rangerer ledende IP firmaer globalt. Om Kyrre skriver de:

«Based at Kluge Advokatfirma, Kyrre Andersen "is the next big name in patent disputes. He is exceptionally talented and has a staggering track record of success". Oil and gas is his specialty.»

Kyrre har også ansvaret for Kluges Gründerhjelp i Stavanger.

legal 500

Kyrre har skrevet årets Q&A for tvisteløsning og en Hot Topic-artikkel om "Trademark law and the criteria of distinctiveness", for Legal500.