Gå til Hovedinnhold Gå til Navigasjon

Silje Strandengen

Advokatfullmektig Oslo

+47 472 37 725 Last ned CV / Last ned vcard

Løsningsorientert rådgivning og tvisteløsning innenfor teknologi, mobilitet og immaterialrett

Aktuelle nyheter relatert til Silje Strandengen:

Kan man beskytte kunstig intelligens?

Kunstig intelligens har potensiale til å revolusjonere mange sider av både næringslivet og samfunnet for øvrig, men det finnes per i dag ingen spesifikk lovgivning som regulerer hverken utviklingen, eller bruken av kunstig intelligente systemer som sådan.

Bransjer

Fagområder

Silje er tilknyttet Kluges avdeling for offentlig sektor. Hun arbeider hovedsakelig med offentlige anskaffelser innenfor teknologi og mobilitet, og immaterialrettslige problemstillinger.

Silje fullførte sin mastergrad i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo i 2021. Hun var vitenskapelig assistent ved Institutt for privatrett, hvor hun skrev masteravhandling med tittelen «Rettslig beskyttelse av databehandlingen ved automatisert musikkgenerering». Masteravhandlingen undersøkte muligheten for beskyttelse av ulike stadier i en maskinlæringsprosess, hvor dataens rolle i et kunstig intelligent system sto sentralt. Det ble undersøkt om arbeidet med data i forkant av genereringen kan gi opphavsrettigheter til verket, eller om datasettene kan beskyttes under opphavsrettens databasevern. Endelig ble det undersøkt i hvilken grad programvaren som behandler dataen i forkant av genereringen kan være patenterbare oppfinnelser. Silje er tidligere utdannet fløytist ved Norges Musikkhøgskole, og har dermed en bred forståelse og kompetanse innenfor den norske musikkindustrien.